Peterson: kõikide ravimite käibemaks võiks olla viis protsenti

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Tervise- ja tööminister Peep Petersonile on esmatähtis, et ravimid oleksid Eestis olemas ja iga inimene saaks neid ka endale lubada.
Tervise- ja tööminister Peep Petersonile on esmatähtis, et ravimid oleksid Eestis olemas ja iga inimene saaks neid ka endale lubada. Foto: Taavi Sepp

Teisipäeval tutvustas sotsiaalministeerium ravimipoliitika vast valminud arengukava aastani 2030, mis muu hulgas toob apteekritele rohkem tööd, kuid rohkem ka sõnaõigust.

Tervise- ja tööminister Peep Peterson (SDE) selgitas riigi ravimipoliitika kolme kõige tähtsamat punkti järgmiselt: «Kõigepealt peavad ravimid füüsiliselt kättesaadavad olema: vähem peaks olema tarneraskusi ja ka uued ravimid peaksid Eestisse jõudma. Teiseks peaksid ravimid rahvale rahaliselt jõukohasemad olema. Kolmandaks peame muutuma targemateks ravimikasutajateks.»

Hinda puudutavad sammud on juba ette võetud. Nimelt jõudis riigikokku eelnõu, mille järgi soovitakse eksperimentaalravimid (vähiravimid) käibemaksu alt välja võtta või vähendada maks viiele protsendile. «Meie maja (sotsiaalministeerium – toim) on seisukohal, et kõik ravimid võiksid praeguse üheksa protsendi asemel taas olla maksustatud viie protsendiga. See omakorda parandab kättesaadavust ja laiendab võimalust haigekassal võtta kiiremini töösse kallimaid artikleid,» selgitas Peterson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles