Edgar Savisaar saadetakse täna riiklike austusavaldustega viimsele teele

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Edgar Savisaare mälestuseks avati eelmise nädala lõpus Tallinnas Stenbocki majas kaastundeavalduste raamat.
Edgar Savisaare mälestuseks avati eelmise nädala lõpus Tallinnas Stenbocki majas kaastundeavalduste raamat. Foto: Eero Vabamägi

Edgar Savisaare riiklikult korraldatud ärasaatmine toimub täna, 5. jaanuaril Estonia kontserdisaalis ning talitusest võivad osa võtta kõik soovijad. Küll aga tuleb arvestada, et Estonias on kohtade arv piiratud ja kõik ei pruugi sisse mahtuda.

Tava kohaselt korraldatakse riiklik matus põhiseaduslike institutsioonide juhtidele, näiteks nii ametis olevale presidendile kui ka endistele presidentidele, sama kehtib ka kõigi riigikogu esimeeste ja peaministrite puhul. Riiklikud matused korraldab riik, kes tasub ka matusetalitusega seotud kulud. Kalmistukulud katab lahkunu perekond, kes samuti tagab haua hilisema hoolduse.

Riigikantselei sümboolikanõunik Gert Uiboaed rääkis Postimehele, et kuivõrd matus on alati seotud konkreetse isikuga, riiklike matuste korraldamise ühtset korda Eestis ei olegi. «Küll on aga Eesti riigi ligi 105 aasta pikkusesse aega mahtunud palju riiklikult oluliste isikute matuseid, sealhulgas ümbermatmisi,» lisas Uiboaed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles