Biden kinnitas võimalust anda Ukrainale Bradley lahingumasinad

BNS
Copy
Bradley Riia sadamas.
Bradley Riia sadamas. Foto: Ints Kalnins/Scanpix

Ühendriikide president Joe Biden kinnitas kolmapäeval, et kaalutakse võimalust varustada Ukrainat jalaväe lahingumasinatega Bradley, edastas ukrainlaste uudistekanal Unian.

Bideni sõnul aitab see ukrainlasi võitluses täiemahulise Venemaa sissetungi vastu.

Uudisteagentuuri Reuters andmetel vastas Biden jaatavalt küsimusele, kas USA kaalub sellist võimalust.

Reuters rõhutas, et veel pole selge, kui palju lahingumasinaid Ukrainale antakse. Uudisteagentuur tõi välja, et USA valmistab Ukrainale ette järjekordset sõjalise abi paketti, mis võidakse välja kuulutada lähipäevil.

Meediaagentuur Bloomberg teatas juba varem päeval viitega allikatele Valges Majas, et USA kaalub võimalust anda Ukrainale täiendava toetuspaketi raames Bradley soomukeid

Soomusmasinate andmine Ukrainale on alles arutamisel ning pole teada, millal selles küsimuses lõplik otsus langetatakse. Valgest Majast öeldi vastuseks ajakirjanike küsimusele, et USA arutab Kiieviga pidevalt, mida oleks vaja Ukrainale enesekaitseks.

Valge Maja riikliku julgeolekunõukogu kõneisik John Kirby kinnitas kolmapäeval, et USA valmistab ette uut sõjalise abi paketti Ukrainale, edastas ukrainlaste uudistekanal Unian Ameerika Hääle informatsiooni.

«USA plaanib lähipäevil ja nädalatel anda Ukrainale uue sõjalise abi paketi. Sellest rääkis riikliku julgeolekunõukogu pressiesindaja John Kirby. Kirby märkis, et uus abi võib hõlmata ka mitmikraketisüsteemide HIMARS täiendusi,» kirjutas Ameerika Hääle korrespondent Mihhail Komadovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles