Seeder: Isamaa kavandab perepõhist maksureformi

BNS
Copy
Helir-Valdor Seeder.
Helir-Valdor Seeder. Foto: Elmo Riig

Erakonna Isamaa esimehe Helir-Valdor Seederi sõnul kavandab partei perepõhist maksureformi ja äsja väljakuulutatud perehüvitiste seadus oli esimene samm.

Seederi sõnul kavatseb Isamaa ka järgmises riigikogu koosseisus seista perede elujärje täiendava parendamise ning perepõhise maksureformi eest.

Seederi sõnul ei vasta tõele Eesti Päevalehes kirjutatu, et 2022 liigutas Eesti poliitikat edasi vaid üks teema ning poliitikud tegelesid ainult peretoetustega.

«Kui see väide tõele vastaks, siis on teistel erakondadel põhjust tunda siirast rõõmu Isamaa töökuse üle,» ütles Seeder.

Eesti perede heaolu on Seedri sõnul kesksel kohal ka Isamaa programmis, millega minnakse riigikogu valimistele. Isamaa seisab selle eest, et võrdsustada esimese ja teise lapse toetus alates kolmandast lapsest masktava summaga. Lisaks plaanib erakond perepõhist maksureformi, kus iga peres kasvava lapse eest suureneks tulumaksuvaba tulu 5000 euro võrra ja kahekordistuks lapse kasvatamise eest ette nähtud pensionikoefitsient, mis annaks ühe kuu lisapensioni. Ühtlasi lubab Isamaa taastada abikaasade ühisdeklaratsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles