Leemets: Keskerakond ajab partei ja linna rahakoti segi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasuta ühistranspordi küsitluse reklaam.
Tasuta ühistranspordi küsitluse reklaam. Foto: Andres Haabu

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimehe Ants Leemetsa sõnul on aastate jooksul avalikkuse ette toodud mitmeid juhtumeid, kus Keskerakond on partei ja linna rahakoti segi ajanud.

«Nii paistab see nüüdki, sest ei saa olla kokkusattumus, et linnavalitsus tellib ühe lihtsa küsimusega küsitlusest teavitamiseks 14 teleklippi ning muud reklaami 200 000 euro eest firma käest, mis on Keskerakonna suurim võlausaldaja,» ütles Leemets.

OÜ Midfield, mille omanik on Paavo Pettai, on varemgi saanud linnavalitsuse tellitud reklaamtöid, näiteks kultuuripealinna ning «Tallinn aitab» kampaaniate raames. Leemetsa sõnul on avalikkuse tähelepanu sellises olukorras äärmiselt oluline, sest nagu varemgi, näeb see välja JOKK-skeemina Keskerakonna üle 300 000 euro suuruse võla vähendamiseks läbi linnaeelarve ehk tallinlaste rahaga.

«Arupärimises linnapea Savisaarele soovin muu seas teada, kas korraldati konkurss, kuidas kujunes tööde maksumus ja miks on tarvis lausa 14 erinevat teleklippi ühe küsitluse reklaamimiseks,» selgitas Leemets. «Reformierakonna fraktsiooni nimel loodan ka seda, et linnavolikogu revisjonikomisjon võtab antud tehingu erakorraliselt oma 2012. aasta kontrollimiste plaani, sest kahtlusi ning ebakõlasid on siin palju ja see vajab ametlikku uurimist.»

Leemets andis neljapäeval toimunud linnavolikogu istungil sisse arupärimise linnapeale seoses Tallinna tasuta ühistranspordi rahvaküsitluse reklaamikampaaniaga, mida teeb OÜ Midfield.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles