Luigas: fraktsioon peab otsustama Laaneti ja Vakra toetamise üle

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inara Luigas.
Inara Luigas. Foto: Kaarel Tigas / Õhtuleht

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Inara Luigas leidis, et süüdistused Kalle Laaneti ja Rainer Vakra suhtes on teinekord põhjendamatud ning veel enne aukohtu kogunemist peab fraktsioon otsustama, kas toetab nende väljaheitmist või mitte.

«Otsesed süüdistused Kalle Laaneti ja Rainer Vakra suhtes on teinekord põhjendamatud. Meid on 13 000 liiget ja meil ei ole kohustust ühte laulu laulda. Igaühel on õigus öelda erakonnas seda, mida ta heaks arvab,» leidis Luigas.

Ta möönis, et Kalle Laaneti väljaütlemisi on tal vahel valus kuulata, ent see, kas need on kahjustanud erakonna mainet, on igaühe enda otsustada. «Kui hakata analüüsima, siis neid, kes on oma tegude või väljaütlemistega kahjustanud erakonna mainet, on palju,» ütles ta.

Pärast augustikuist kongressi on tulnud esile mitmeid inimesi, kes seadsid kahtluse alla erakonna juhtimise või raha kasutamise põhimõtted. Kuigi erakonna põhikiri võimaldab liikme partei mustamise eest välja heita, ei ole selle üle otsustamine kerge. «Aukohtu tegevus selles osas on pigem raskendatud. Mis on see, mille alusel siis välja heidetakse? See on suuresti aukohtu isikliku südametunnistuse asi,» leidis Luigas.

Samas pidas ta sobimatuks, et aukohtule esitas kaebuse vähetuntud liige Gleeri Paur. «Normaalne oleks olnud see, kui see oleks olnud pikaajaline erakonna liige, näiteks asutajaliige. Need, kes eile tulid erakonda ja hakkavad etteheiteid tegema pikaajalistele erakonnaliikmetele - ma pean seda imelikuks.»

Luigas sõnul on keskerakondlased Laaneti ja Vakra küsimust juba arutanud ja järgmisel nädalal püstitatakse küsimus fraktsioonis arutamiseks. «Fraktsioon peab kindlasti veel enne aukohut oma seisukoha kujundama, sest Laanet ja Vakra on fraktsiooni liikmed.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles