Õiguskomisjon andis jõuametite juhikandidaatidele õnnistuse

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Päästeameti juhikandidaat Margo Klaos, PPA juhikandidaat Egert Belitšev, kapo juhikandidaat Margo Palloson.
Päästeameti juhikandidaat Margo Klaos, PPA juhikandidaat Egert Belitšev, kapo juhikandidaat Margo Palloson. Foto: Kollaaž

Riigikogu õiguskomisjon toetas täna Egert Belitševi kandidatuuri politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektori, Margo Klaose kandidatuuri päästeameti peadirektori ning Margo Pallosoni kandidatuuri kaitsepolitseiameti (kapo) peadirektori ametikohale.

«Kõik kolm kandidaati on suure kogemuse ja missioonitundega ning valmis oma asutuse eest vastutust võtma,» lausus õiguskomisjoni esimees Heljo Pikhof (SDE). «Seetõttu otsustas komisjon toetada neile peadirektori ametikoha usaldamist.»

Õiguskomisjoni istungil osalesid siseminister Lauri Läänemets ning kolm juhikandidaati – Egert Belitšev, Margo Klaos ja Margo Palloson.

Kolme jõuaametkonna peadirektorid nimetab ametisse valitsus siseministri ettepanekul, kuulates ära riigikogu õiguskomisjoni arvamuse, kapo juhi puhul lisandub veel riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni arvamus. Palloson sai sellelt erikomisjonilt ka toetuse.

Kõigi kolme asutuse peadirektori ametiaeg on viis aastat.

PPA peadirektori kandidaat Belitšev töötab praegu PPA peadirektori asetäitjana piirivalve alal. Tal on töökogemus ka kodakondsus- ja migratsiooniametist. Tema töö on olnud seotud migratsioonivaldkonna ja piirivalvega. Belitševil on magistrikraad õigusteaduses.

Päästeameti peadirektori kandidaat Klaos töötab päästeameti Lõuna päästekeskuse juhi ja Lõuna-Eesti regionaalse kriisikomisjoni esimehena. Ta on olnud riigikantselei elanikkonnakaitse rakkerühma juht ning sisekaitseakadeemia õppejõud. Klaosel on magistrikraad haldusjuhtimises ja ta jätkab õpinguid Tartu Ülikoolis sotsioloogia doktoriõppes. Klaos lõpetas cum laude Eesti Riigikaitse Akadeemia Päästekolledži.

Kapo peadirektori kandidaadil Pallosonil on kaitsepolitseiametis pikk staaž. Tal on magistrikraad rahvusvahelistes suhetes ja Euroopa-Aasia uuringutes ning ta on lõpetanud sisekaitseakadeemias kohtueelse uurimise eriala.

Päästeameti peadirektori Kuno Tammearu ametiaeg lõpeb 1. aprillil, PPA peadirektori Elmar Vaheri ametiaeg 1. mail ning kapo peadirektori Arnold Sinisalu ametiaeg 16. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles