Tallinn kaalub Vene sõjaväepensionäridele sõidusoodustuse andmist

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buss Tallinna kesklinnas.
Buss Tallinna kesklinnas. Foto: Toomas Huik

Venemaa tahab, et linnavõim annaks Tallinnas elavatale Venemaa sõjaväepensionäridele samasugused soodustused ühistranspordis nagu ka Eesti kodanikest pensionäridele ning linnajuhid on valmis seda kaaluma.

Enne lõpliku otsuse langetamist soovivad aga linnajuhid, et Venemaa suursaatkond esitaks nimekirja sõjaväepensionäridest, kellele soodustuse andmine võiks laieneda. Ühistranspordi eest vastutava abilinnapea Jaanus Mutli sõnul peab soodustust kasutada sooviv pensionär kindlasti omama ID-kaarti.

Linnavalitsuse andmetel on vastavalt Eesti vabariigi ja Venemaa vahelisele lepingule võimalik anda Vene sõjaväepensionäridele sõidusoodustusi, mis kehtivad Eesti pensionäridele.

Pensionäri 30 päeva sooduskaart maksab 110 krooni ja 90 päeva kaart 295 krooni. Tavaline 30 päeva kaart maksab 275 krooni ning 90 päeva kaart 625 krooni.

Tallinna ühistranspordis sõitmine on tasuta 65-aastastele  ja vanematele inimestele ning neil on vaja soodustuse saamiseks kaasas kanda isikut tõendavat dokumenti, et oma vanust tõestada.

Seega puudutab Venemaa taotletud soodustus alla 65-aastaseid sõjaväepensionäre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles