Senisest ohutum talvine teehoole jääb raha taha (1)

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Tallinna sahameestel tuli enne saabuvat sula eile õhtul päevaga sadanud lumi tänavailt ära lükata.
Tallinna sahameestel tuli enne saabuvat sula eile õhtul päevaga sadanud lumi tänavailt ära lükata. Foto: Konstantin Sednev

Hooldamata teed kulutavad tööaega ja mõlgivad masinaid, ent ei riik ega omavalitsused plaani lumetõrje nõudeid tõsta. Ka jalakäijate elu lihtsustavat kõnniteede üldises korras puhastamist hakkab kõige varem arutama järgmine valitsus.

Esmaspäeva öösel jõudis saartele kõva tuulega lumesadu, mis laienes päeva jooksul üle Eesti. Kuigi lähipäevadeks lubatakse mahedat talveilma, teeb nullilähedane õhutemperatuur teed kohati libedaks.

«Jäävihma sadas meil üleeile,» rääkis Saaremaa Kaubavedude autojuht Jevgeni, kelle sõnul seekord saarel palju lund ei tulnud, küll kogusid merelt puhunud tuuled teedele tuisuvaalusid. «Eriti libedad on ristmikud ja kõrvalteed,» sõnas ta.

Läänemaa GoBusi bussijuhi Igori sõnul viib lumiste kõrvalteede aeglane puhastamine sügavalt sisse sõidetud rööbasteni. «Kui neile tuleb peale jää ja siis veel paks märg lumi, veab see masina kraavi,» tõdes ta. Just nii ühe koolibussiga hiljuti juhtus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles