FOTOD Tallinn saatis Lvivi kaks kiirabiautot ja meditsiinivarustust

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kiirabiautode saatmine Ukrainasse.
Kiirabiautode saatmine Ukrainasse. Foto: Aleksandr Guzhov

Ukraina poole läks täna teele järjekordne abisaadetis Tallinna linnalt Lvivi linnale. Üle antakse kaks Tallinna Kiirabile kuulunud kiirabiautot Mercedes-Benz Sprinter 319 koos varustusega ning meditsiinitehnikat ja apteegikaupa Ida-Tallinna keskhaiglalt.

«Ukrainal on praegu puudus kõigest ning meditsiiniabi vahendid on sõjaolukorras kindlasti prioriteet,» ütles Tallinna abilinnapea Betina Beškina (KE).

Tallinna linn andis neli autot Ukrainale üle juba eelmisel aastal. Need on heas korras masinad, mida Tallinna Kiirabi ise enam ei vaja, kuid Ukrainas aitavad need päästa veel paljusid elusid, lisas Beškina.

Kiirabiautode saatmine Ukrainasse.
Kiirabiautode saatmine Ukrainasse. Foto: Aleksandr Guzhov

Peale kahe kiirabiauto saatis Tallinna Kiirabi Lvivi ka esmaabis vajalikku meditsiinitehnikat: aspiraatoreid, defibrillaatoreid, EKG-seadmeid ja perfuusoreid ehk ravimi doseerimise ja manustamise seadmeid, samuti kühvelraame.

Ida-Tallinna keskhaigla andis veel defibrillaatoreid ja muid seadmeid, kokku 18 ühikut, 12 000 FFP2 maski ja apteegikaupa, nagu süstlad, kanüülid, infusioonisüsteemid, haavaplaastrid ja -sidemed, antiseptikud jm.

Kiirabiautode saatmine Ukrainasse.
Kiirabiautode saatmine Ukrainasse. Foto: Aleksandr Guzhov

Abisaadetise komplekteerimise ja Ukrainasse saatmise korraldas Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuamet. Lvivis võtab saadetise vastu munitsipaal-mittetulundusettevõte Lvivi Territoriaalne Meditsiiniline Ühendus «Multidistsiplinaarne kiirabi ja intensiivravi kliiniline haigla».

Möödunud nädalal andsid Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart (KE) ja abilinnapea Tanel Kiik (KE) Žõtomõri linnale üle Tallinna kingitud 14 diiselbussi, hiljem lisandusid saadetisele veel kuus bussi ja elektrigeneraatorid ning teised sõjaolukorras vajalikud esmatarbekaubad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles