VÄLKVIDEO ⟩ Tõnis Leht: sotsidel on kõige suurem risk parlamendist välja jääda (2)

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy

Politoloog Tõnis Leht ütles Postimehe otsesaates, et kõige suurem risk parlamendist välja jääda on sotsidel, kuna pole väga kindel, et kuus erakonda üldse riigikogusse pääseb.

Tõnis Leht rääkis, et võimalus, et riigikogusse pääseb kuus erakonda, on väga napp. 

«Kõige suuremad raskused näivad olevat sotsidel, kuna nad on selle viie protsendi reitingu läheda. Kui vaadata, kuidas sotsidel toetajad on varasemalt valimistel käitunud, siis nad on pigem olnud natuke passiivsemad, kui näiteks Isamaa puhul, kellel on samuti olnud künniselähedane toetus.»

Politoloogi hinnangul on sotsidel selgelt suurem risk riigikokku pääsemisega, kui nad ei suuda ennast sisemiselt koondada ja tuua maksimaalselt kõik oma tugevad häälemagnetid valimistel välja, kuni Ida-Virumaal Katri Raigini.

«Ma pakuks, et napilt kuus erakonda saab sisse, sest ka Eesti 200 seis on selline, mida on raske ennustada. Nende puhul on reiting küll turvalisem, samas jääb küsimus, kui palju nad ikkagi tugevaid nimesid oma nimekirjadesse koondada suudavad, seekord ainult uue erakonna kuvandist ei piisa, vaja on nimesid ka.» 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles