Pühade ajal Eestis puhanud idanaabrite read on kokku kuivanud (2)

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
Ecolines Eesti on üks mitmest Eestis rahvusvahelise reisijateveoga tegelevast bussifirmast, kes hoolimata keerukatest aegadest kliente Tallinna ja Peterburi vahet sõidutab.
Ecolines Eesti on üks mitmest Eestis rahvusvahelise reisijateveoga tegelevast bussifirmast, kes hoolimata keerukatest aegadest kliente Tallinna ja Peterburi vahet sõidutab. Foto: Taavi Sepp

Kaks aastat koroona­pandeemiat ja sellele järgnenud Ukraina sõda on jätnud ühes mitmete piirangutega Eesti turismindusse tuntava augu. Idanaabritest külastajate vähenemine hakkab silma nii hotellides kui ka Peterburi ja Tallinna vahel liikuvatel bussiliinidel.

Kui aastaid tagasi vooris Eestisse üsna arvestatav hulk Vene turiste, siis bussifirma OÜ Baltic Shuttle juhatuse liikme Igor Pashchuki tähelepanekute järgi võtsid möödunud aasta lõpus paljud Eesti ja teiste Balti riikide elanikud ette sootuks vastupidise teekonna. «Võimalik, et turistid, aga võib-olla sõideti lihtsalt sugulastele külla,» lisas ta.

Aastalõpu kahel viimasel päeval olid Peterburist Tallinna väljunud Baltic Shuttle’i bussid Pashchuki sõnul pooltühjad. Seevastu nädal varem polnud Tallinnast Peterburi sõites kahe päeva jooksul üheski selle marsruudi bussis pea ainsatki vaba kohta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles