Nursipalu harjutusväli juba laieneb – läheb teeninduslinnaku ehituseks (1)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Kaitsevägi plaanib ehitada Nursipalu harjutusväljaku teeninduslinnaku Võru linna lähedal Juba külas asuva Tsiatsungõlmaa lasketiiru juurde.
Kaitsevägi plaanib ehitada Nursipalu harjutusväljaku teeninduslinnaku Võru linna lähedal Juba külas asuva Tsiatsungõlmaa lasketiiru juurde. Foto: www.mil.ee

Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus (RKIK) kuulutas välja hanke Nursipalu harjutusvälja teeninduslinnaku projekteerimiseks ja ehitamiseks, kuigi kohalikud inimesed on vastu väljaku laiendamisele ilma korrektse planeerimiseta.

«Ala on valitud seetõttu, et see asub Tsiatsungõlmaa lasketiiru läheduses, on lähedal Võru Taara linnakule ning asub olemasolevale harjutusväljale lähedal,» põhjendas RKIKi harjutusväljade portfellijuht Elari Kalmaru.

Ettevõtmisega on kiire: juba 6. veebruariks peavad huvitatud ettevõtted tegema hinnapakkumise. Hanke võitja peab koostama projekti ning vähem kui 1,5 aastaga rajama Võru linna külje alla teeninduslinnaku koos ümbritseva välisruumi ning linnaku toimimiseks vajalike trasside ja ehitistega. Lisaks Tsiatsungõlmaa alale (kokku ligi 32 hektarit) hõlmab teeninduslinnak ka ümbritsevaid Võrumaa metskonna metsi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles