FOTOD Ukraina laste jõulupidu vabaõhumuuseumis

Postimees
Copy

Eesti lionsid korraldasid kolmapäeval Eesti Vabaõhumuuseumis meeleoluka peo «Jõulurõõmu Ukraina lastele.»

Eesti Lionspiirkonna kuberneri Alar Rästa sõnul on äärmiselt vajalik pakkuda olude sunnil endid Eestis sisse seadnud Ukraina perede lastele võimalust osa saada meie jõulutraditsioonidest. Jõulud on meie rahvakommetes väga oluline periood, seetõttu on oluline ka ukrainlastele meie jõulukommete tutvustamine koos kingipakkide jagamise ja jõuluvanaga.

Eesti Lionspiirkonna regiooni juhi Toomas Sepa sõnul olid vabaõhumuuseumisse kutsutud 432 Lilleküla Gümnaasiumi Räägu tänava Ukraina lastele mõeldud kooli esimese kuni kuuenda klassi last.

Lionsklubi Tallinn Reval president Maire Novik märkis, et vabaõhumuuseumis liiguti gruppidena tarest taresse, kus toimusid mängud ja töötoad. Kohale kutsuti ka jõuluvana koos jõulusokuga, et lastele kingitusi jagada. Lapsed said esineda, lugeda luuletusi ja teha koos jõulumehega pilti. Oma soovid jätsid lapsed selleks otstarbeks püstitatud soovide puule. Kolu kõrtsi ees ootas neid kuum supp ja jook ning magus kringliamps.

Eesti lionsid usuvad, et ukrainlaste võitlus on võitlus Euroopa ja meie kodude püsimajäämise eest ning siin ei saa keegi jääda kõrvaltvaatajaks. Me peame aitama siin elavaid Ukraina lapsi, et meie lapsed saaksid elada rahus ja oma kodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles