Kollaborandid jõuavad Ukrainast Eestisse (12)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Ukraina allikate väitel Venemaad kiitnud ja Venemaaga koostööd teinud Ukraina karatetreener Konstantin Rubtsov Tallinnas Viru värava taustal.
Ukraina allikate väitel Venemaad kiitnud ja Venemaaga koostööd teinud Ukraina karatetreener Konstantin Rubtsov Tallinnas Viru värava taustal. Foto: Erakogu

Möödunud kuudel Venemaa algatatud sõja eest Eestisse põgenenud ning siin Postimehe usutletud ukrainlased on edastanud teavet, et nii mõnedki nende kaasmaalased, kes on okupantidega koostööd teinud, on samuti Eestisse ilmunud.

Näiteks karatetreener Konstantin Rubtsov, kelle Tallinna jõudmist kinnitab sotsiaalmeedias temast tehtud foto lumise Viru tänava ja Viru väravate taustal, andis suvel juba sõja alguses venelaste võimu alla langenud Kahhovkas kaamerate ees intervjuu varjamatult venemeelsele uudisteagentuurile News Front, kus ta räägib, et ehitab sõpruse sildu Krimmiga, ja kiidab Venemaa õhutõrjet, mis kaitseb Ukraina relvajõudude kontrollitavalt territooriumilt ähvardavate löökide eest. Okupeeritud Krimmis tegutseva News Fronti ekraanil on Kahhovkat nimetatud vabastatud linnaks.

Nüüdseks esineb Rubtsov uue perekonnanimega Abramov ning on jõudnud Tallinna kaudu Hispaaniasse, kus asus Facebooki grupis «Ukrainlased Hispaanias» otsima tööd ihukaitsjana. Abramovi nime all on ta Hispaanias vahetanud poolt, esinedes nüüd Ukraina toetajana.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles