Läänemets esitas valitsusele kinnitamiseks jõuametite uued juhid (2)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Päästeameti juhikandidaat Margo Klaos, PPA juhikandidaat Egert Belitšev, kapo juhikandidaat Margo Palloson.
Päästeameti juhikandidaat Margo Klaos, PPA juhikandidaat Egert Belitšev, kapo juhikandidaat Margo Palloson. Foto: Kollaaž

Siseminister Lauri Läänemets (SDE) esitas valitsusele kinnitamiseks Egert Belitševi kandidatuuri politsei- ja piirivalveameti, Margo Klaose päästeameti ja Margo Pallosoni kaitsepolitseiameti peadirektori ametisse. Peadirektorite ametiaeg kestab viis aastat.

«Igasuguste liialdusteta saab öelda, et riigi seisukohast on tegu võtmetähtsusega ametitega, kus ühest küljest tuleb tagada igapäevane siseturvalisus, aga ka pikaajalisem strateegiline mõtlemine, näiteks elanikkonnakaitse valdkonnas,» kommenteeris Läänemets.

Uus politsei- ja piirivalveameti peadirektor Egert Belitšev töötas seni PPA peadirektori asetäitjana piirivalve alal. Belitševil on rohkem kui 16-aastane avaliku sektori staaž. Eelkõige on tema ametikohad olnud seotud migratsioonivaldkonna ja piirivalvega. Piirivalve taust on tal nii Eestist kui ka rahvusvaheliselt tasandilt. Belitševil on magistrikraad õigusteaduses.

Päästeameti peadirektoriks kinnitas valitsus senise päästeameti Lõuna päästekeskuse juhi Margo Klaose, kellel on päästevaldkonnas pikk kogemus. Ta on töötanud ka riigikantseleis ning olnud sisekaitseakadeemia õppejõud. Klaosel on magistrikraad haldusjuhtimises ning ta jätkab õpinguid sotsioloogia doktoriõppes. Ta on cum laude lõpetanud ka Eesti Riigikaitse Akadeemia päästekolledži.

Kaitsepolitseiameti peadirektoriks kinnitatud Margo Palloson on pikaajalise kaitsepolitseiameti staažiga. Pallosonil on magistrikraad rahvusvahelistes suhetes ja Euroopa-Aasia uuringutes ning ta on lõpetanud sisekaitseakadeemias kohtueelse uurimise eriala.

Päästeameti peadirektori Kuno Tammearu ametiaeg lõpeb 1. aprillil, politsei- ja piirivalveameti peadirektori Elmar Vaheri ametiaeg 1. mail ning kaitsepolitseiameti peadirektori Arnold Sinisalu ametiaeg 16. juunil.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles