Menetlus lõpetati: Keila ujulas uppunud poisi vanemad andestasid süüdistatule

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Keila Tervisekeskuses vajus möödunud suvel vee alla 10-aastane poiss, päev hiljem laps suri.
Keila Tervisekeskuses vajus möödunud suvel vee alla 10-aastane poiss, päev hiljem laps suri. Foto: Kermo Benrot/Postimees

Põhja ringkonnaprokuratuuri sõnul jõuti täna kokkuleppemenetluse korras otsusele, et mullu suvel Keila tervisekeskuses uppunud 10-aastane poiss jäeti piisava järelevalveta, kuid süüdistatav isik vabastati karistusest, kuna ta on pärast juhtunut korduvalt kahetsenud ning saanud ka ise raskelt kannatada.

Põhja ringkonnaprokuratuuri avalike suhete nõuniku Kristiina Kivari sõnul süüdistati 31-aastast Erkkit selles, et ta jättis noorte suvelaagris treenerina töötades treeninggrupi poisid piisava järelevalveta ehk pani toime hoolsukohustuse rikkumise tegevusetusega, mille tagajärjel uppus basseinis 10-aastane poiss.

Tõenditest nähtus, et süüdistatav viibis küll oma treeningrühma lastega koos Keila Tervisekeskuse ujulas ja jälgis osaliselt nende tegevust, kuid ei märganud konkreetse lapse siirdumist suurde basseini ega tema uppumist. Ohvri leidis juhuslik külastaja juba vee alt ning tema elustamine ei andnud tulemust.

Copy
Tagasi üles