Heimar Lenk meestepäevast: miks ka mitte

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heimar Lenk
Heimar Lenk Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Keskerakondlasest riigikogu liige Heimar Lenk vastas Postimehe küsimusele, kas Eestis võiks lisaks naistepäevale ka meestepäeva pidada, et mehed vajaksid tõepoolest tunnustust ja sellist päeva võiks tähistada küll.

«Miks ka mitte – kõik tublid mehed ei ole hetkel võib-olla perekonnaisad, on ka üksinda jäänud ja lahku läinud mehi,» ütles Lenk.

Eesti mehed on tema sõnul raskeid aegu üle elanud ja väärivad selle eest tunnustust. «20 aastat on meil oma riiki olnud ja üleminekuaja raskused olid meestele isegi suuremad kui naistele – ühiskond muutus, aga mees oli ikkagi see, kes pidi raha koju tooma,» arutles poliitik.

Lenk selgitas, et mehed tormasid pea ees ettevõtlusse, et peret toita ning ka tööpuudus mõjus neile rängalt. «Selles lahingus oli väga palju langenuid, paljud jõid end haigeks või surnuks,» ütles ta. Poliitiku arvates võiks eesti mehele lausa ausamba rajada, sest aastad 1995-2000 olid talle väga rasked. «Meestel oli päris suuri kannatusi,» tõdes Lenk.

Seda, et rahvusvahelist meestepäeva tähistatakse 19. novembril, Lenk ei teadnud ja kuuldes, et selle tähistamine sai alguse Trinidadist ja Tobagost, pakkus ta naerdes, et nende riikide delegatsioonid võiks Eestisse kutsuda, kui ka siinmail meestepäeva tähistamiseks läheb.

Poliitik arvas, et meestepäeva tähistamiseks sobiks meeste tunnustamine töökohas ning ka president võiks tublimad mehed ära märkida ja pidulikule kogunemisele kutsuda. «Üks asi veel – naised peavad olema sel päeval meeste vastu eriti hellad ja neid kiitma,» ütles Lenk ja rõhutas, et mehed vajavad väga naise tunnustust.

«Mina vastu ei ole, võiks üks selline päev juures olla küll,» leidis Lenk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles