Vabariigi aastapäeva pidulik vastuvõtt toimub tänavu Estonias ja varasemast tempokamalt

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Foto: Mihkel Maripuu

Eesti iseseisvuspäeva vastuvõtt toimub 24. veebruaril koos külalistega Tallinnas Estonia teatri- ja kontserdimajas, teatas kantselei. Sel korral võtab presidendipaar külalised vastu ilma tseremoniaalse heeroldita ja varasemast tempokamalt. 

Vabariigi aastapäeva kontserdi kunstiline juht ja lavastaja on Renate Keerd. Kontsertlavastus lähtub kantselei kirjeldusel praegusest heitlikust maailmast tekkinud vajadusest hoida kokku. 

Iseseisvuspäeva traditsioonilised riigipea kõne, kontsertetendus ja külaliste tervitamine jõuavad Eesti inimesteni Eesti Rahvusringhäälingu vahendusel.

«Vabariigi aastapäev on Eesti inimeste pidupäev, mil pühitseme meie iseseisvust. See on ühtviisi nii väärikas kui ka traditsioonidest tõukuv, aga kindlasti peab ajaga kaasas käivalt uuenduslik olema. Nii on president Karis soovinud tuua aastapäeva traditsioonidesse uuendusi alustades seekord muutustega külaliste tervitamises. Mõtteid on ka tulevasteks aastateks,» rääkis Vabariigi Presidendi kommunikatsiooninõunik Indrek Treufeldt.

Mõni päev enne vastuvõttu, 21. veebruaril, toimub Viimsi Artiumis teenetemärkide üleandmistseremoonia, mida näeb samuti rahvusringhäälingu vahendusel. 

Aastapäeva kontsertlavastus tuleneb vajadusest hoida kokku, heita pilk enesesse ning väärtustada ajatu püsimist. Seda kõike ilmestab Eesti ja maailma kultuuriloome mitmekülgne sõna ja heli.

Loomingulise meeskonna tuumikuks on lisaks lavastajast Renate Keerdile veel kunstnik Kairi Mändla, valguskunstnik René Liivamägi, dirigent Ingrid Roose ja produtsent Priit Mikk. Eesti inimeste kodudesse jõudva vabariigi aastapäeva kontsertlavastuse teleülekande režissöör on Ove Musting, teleülekannete peaprodutsent on Hannela Lippus.

Möödunud aastal jäi traditsiooniline vastuvõtt koroonaviiruse leviku tõttu ära ning presidendi Estonia teatris peetud kõne jõudis kodudesse teleriekraanidel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles