FOTO ⟩ Moskva juurdluskomitee: tabati Eesti koolitüdrukute mõrvas kahtlustatav mees (1)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Eda Eikla ja Krista Sarap.
Eda Eikla ja Krista Sarap. Foto: Erakogu/PM kollaaž

1989. aasta kevadel Moskvasse reisinud ja kaks päeva hiljem surnuna leitud kahe Eesti koolitüdruku Krista Sarapi ja Eda Eikla mõrvajuhtum on seni teadmatuses tolmu kogunud. Nüüd teatavad mõned vene kanalid, et vahetult enne jõule peeti selles asjas kahtlustatavana kinni Dmitri Zahharovi nimeline mees.

Ametlikku kinnitust väidetud süüdlase leidmisele Eesti poolt veel ei ole. Politsei- ja piirivalveametile olulisest avastusest teatatud pole, niisamuti ei ole infot kinnitanud välisministeerium. 

Mõlemad gümnaasiumiealised tüdrukud leiti Moskva pargist kägistatuna – üks tema enda vööga ja teine köiega. Lahang tuvastas, et tüdrukuid oli enne surma ka vägistatud. Infot nende mõrva kohta otsiti aastaid. 

Telegrami kanali «112» kirjeldusel rääkis tüdrukute riietel säilinud DNA-andmete abil tuvastatud Zahharov ülekuulamisel, et tema ja ta kaks sõpra kohtusid Eesti tüdrukutega Rossija hotelli lähistel ning mees väitis esialgu, et oli vaid tunnistaja rollis. Mehed lubasid tüdrukud restorani ja hiljem ka koju viia.

Väidetav kahtlusalune Dmitri Zahharov
Väidetav kahtlusalune Dmitri Zahharov Foto: «112»/telegra.ph

Vahendatud kirjelduse järgi väitis mees, et hiljem jõuti seltskonnaga pimedale pargitänavale, kus tüdrukud näitasid nende vastu huvi üles, aga hakkasid talle ootamatult vägistamisest appi karjuma. Zahharov tunnistas siiski ühe neiu kägistamise üles, nimelt oli tüdruk teda miilitsaga ähvardanud. 

Zahharov on kanalite teatel olnud varem röövide ja varguste eest korduvalt karistatud ning veetnud vanglas ligi kümme aastat. 

Sel hetkel oli raske süüteo aegumiseks määratud 15 aastat, mistõttu pole menetluse edasine käik kindel. Kas kuritegu on aegunud või mitte, otsustab Venemaa tänase kriminaalkoodeksi järgi kohus. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles