Nagu nõiaväel: metsanduse arengukava liigub nüüd riigikokku nagu keravälk

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Miks Eesti metsa kasvab paberil muudkui juurde, kui päris metsas puidutagavara üha väheneb, sellele küsimusele avalikkus vastust ei saanud.
Miks Eesti metsa kasvab paberil muudkui juurde, kui päris metsas puidutagavara üha väheneb, sellele küsimusele avalikkus vastust ei saanud. Foto: Sille Annuk

Reformierakond ja Isamaa otsustasid koalitsiooninõukogus ootamatult üksmeelselt toetada keskkonnaministri Madis Kallase (SDE) täiendustega metsanduse arengukava (MAK2030) kiirkorras valitsusse ja kohe edasi riigikokku saamist.

«Leppisime kokku, et kuna minister on suure töö ära teinud ja kuigi ei saa öelda, et kõik pooled lõpuni rahul oleks, võtame eesmärgiks, et neljapäeval valitsus saadab selle riigikokku,» selgitas Reformierakonna fraktsiooni esimees Mart Võrklaev pärast esmaspäevast koalitsiooninõukogu. «Plaan on, et teeks seda hommikul vara, et selle saaks neljapäeval riigikogule üle anda. Kui arengukava valitsuses tavapärasel ajal vastu võtta, saaks selle alles esmaspäeval riigikogule üle anda.»

Võrklaeva seletuse kohaselt jõuaks siis keskkonnakomisjon eelnõu kahel nädalal arutada. «Kaks lugemist on vaja teha, see sai ka üle vaadatud, et see võimalik oleks ja siis on põhimõtteliselt võimalik veebruaris see (arengukava – ÜH) vastu võtta. Suudame selle asja äkki ära teha,» avaldas Võrklaev lootust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles