Venemaa sümbolitega hokimütsi kandnud mees jäi kohtus õigeks (3)

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Kohus leidis, et Venemaa sümboolikaga mütsi kandmine Tallinna tänavail, olgugi 9. mail ja mälestusmärgi piirkonnas, ei ole siiski iseenesest käsitletav Venemaa Föderatsiooni agressiooni ja/või genotsiidi toetamisena. Pildil Vene hokikoondise fänn Pyeongchangi taliolümpial 2018. aastal.
Kohus leidis, et Venemaa sümboolikaga mütsi kandmine Tallinna tänavail, olgugi 9. mail ja mälestusmärgi piirkonnas, ei ole siiski iseenesest käsitletav Venemaa Föderatsiooni agressiooni ja/või genotsiidi toetamisena. Pildil Vene hokikoondise fänn Pyeongchangi taliolümpial 2018. aastal. Foto: Kim Kyung-Hoon / Reuters / Scanpix

Harju maakohus mõistis õigeks mehe, keda politsei oli eelmise aasta 9. mail kiirmenetluse korras trahvinud selle eest, et ta kandis Pronkssõduri läheduses Venemaa Föderatsiooni sümboolikaga seostatavat mütsi.

Politseinikud peatasid mullu 9. mail Tallinnas Toonela teel mehe, kes kandis peas peas punast värvi nokamütsi kirjaga «RUSSIA HOCKEY». Leides, et taoline müts on Eestis keelatud, trahvis Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo väärteomenetleja selle kandjat kiirmenetluse korras 40 euroga.

Trahvi saanud isik, kes kohtudokumentides on kirjas üksnes tähega X, pöördus aga juristi kaasabil Harju maakohtusse ja viimane asus juhtunu asjaolusid põhjalikult vaagima.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles