HARULDASE TEOSEGA RIIGIKOKKU ⟩ Rohelised pürgivad valimistele kunstioksjoni abil (1)

Ingrid Landeiro
, ajakirjanik
Copy
Foto: Madis Veltman

Eestimaa Rohelised korraldasid täna tuluõhtu, et toetada oma püüdlusi riigikokku kandideerimiseks. Oksjonile läks teiste hulgas kunstilegend Peeter Mudisti haruldane neljaosaline graafiline teos «Visioon Toompeast» aastast 2001.

Oksjonil oli lisaks Mudistile noorema põlvkonna kunstnike Eduard Zentšiku ja Kristel Mägedi teosed. Eduard Zentšiku töödest oli oksjonil kaks: «Granaatõuna seemned» ja «Punane lill». Kristel Mägedilt teos nimega «Katedraal nr 8». Oksjoni juhtis muusik Karl-Erik Taukar.

«Me kogume valimiskautsjonite jaoks raha, et osaleda demokraatlikus protsessis. Täna on olukord selline, kus kautsjonid maksavad alampalga ja kandidaadid ei saa seda ise maksta,» selgitas Postimehele möödunud laupäeval Roheliste esinaine Johanna Maria Tõugu. 

«Eestimaa Rohelised näevad, et Eestil on tulevikku vaid maheda ja nutika teadusriigina, kus au sees on headus, haridus ja kultuur. Meil on veel võimalik väikese ja dünaamilisena olla muutujate esirinnas, saada teenäitajaks, et tõestada teaduspõhise rohepöörde võimalikkus,» rõhutas Tõugu.

Eesti kunsti legend

Peeter Mudist (1942-2013) on Eesti kunsti üks suuremaid legende, kelle loomingut on alati saatnud kunstiarmastajate suur imetlus. Ta kujundas oma erilise maalilaadi välja 1970. aastate alguseks, vaid mõned aastad pärast Eesti Kunstiinstituudi (praegu Eesti Kunstiakadeemia) lõpetamist.

See stiil erines märgatavalt kõigest, mida tookord maalikunstis tehti. Mudistil jätkus erinemiseks tugevust ja see tugevus andis talle ka harukordse sisemise vabaduse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles