Päästjad ennetasid Lääne-Virumaal üleujutust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Lääne-Virumaal Vihula vallas Oandu külas murdis Oandu järve vesi tammist läbi ning tekitas üleujutuse ohu.

Täna õhtul veidi enne kella seitset teatati päästjatele, et Oandu külas on vesiveski juures järvevesi tammist läbi murdnud ning võib tekkida üleujutuse oht lähedal olevale elumajale.

Päästjate kohale jõudes selgus, et vesi oli uuristanud järvest väljapääsuks kahelt poolt tammi lüüsi autotee alt 4x5 meetrised kanalid, tekitades autotee sissevarisemise ohu. Päästjad eemaldasid mõneks ajaks lüüsilt plangu järvevee tasapinna alandamiseks ja üleujutuse ärahoidmiseks ning sulgesid ohtliku teelõigu, mis on eratee, liiklusele.

Olukorrast teavitati keskkonnaametit, Vihula vallavanemat ja elumaja omanikku, kes sõitis sündmuskohale. Maja ülevaatusel selgus, et vesi oli jõudnud tungida terrassile ning esimesele korrusele.

Käesolevaks ajaks on Oandu järve vee tasapind alanenud umbes kahe sentimeetri võrra ja suurem üleujutuse oht on möödas. Päästjad reguleerivad planguga vee äravoolu lüüsi kaudu järvevee tasapinna alandamiseks. Vee valgumise tõkestamiseks elumaja territooriumile kasutatakse liivakotte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles