Linn lõpetab Tallinna Vee-ettevõtjate Järelevalve Sihtasutuse tegevuse

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsus esitas linnavolikogule otsuse eelnõu, mille kohaselt lõpetatakse Tallinna Vee-ettevõtjate Järelevalve Sihtasutuse tegevus ja alustatakse selle likvideerimist.

«Kuna Tallinna linn sõlmis ASiga Tallinna Vesi möödunud aasta novembris uue halduslepingu ning määras järelevalve tegijaks Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti, on seni järelevalvet teostanud Tallinna Vee-ettevõtjate Järelevalve Sihtasutus oma eesmärgi täitnud,» ütles Tallinna linnakantsler Kairi Vaher. «Seetõttu on otstarbekas sihtasutuse tegevus lõpetada ja see likvideerida.»

Eelnõu kohaselt määratakse Tallinna Vee-ettevõtjate Järelevalve SA likvideerijaks sihtasutuse senine ainuke juhatuse liige Peeter Lepp ja kohustatakse teda andma sihtasutuse vara üle Tallinna linnale. Sihtasutuse lõpetamise otsuse vastuvõtmiseks on vajalik Tallinna linnavolikogu koosseisu häälteenamus.

Sihtasutus moodustati 2001. aastal sõlmitud teenuslepingu alusel ASi Tallinna Vesi enamusosaluse erastamisel kokku lepitud tingimuste täitmise järelevalveks. Sihtasutuse olulisim ja mahukaim ülesanne on olnud Tallinna Vee teenuste kvaliteeditaseme nõuetele vastavuse kontrollimine ja võrdlemine kvaliteedinõuetega. Järelevalve hõlmas kokku 39 eri teenusele seatud kvaliteedinäitajate võrdlemist.

Möödunud aasta novembris sõlmisid Tallinna linn ja Tallinna Vesi ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga ning sademeveeteenuse kohta uue halduslepingu, kuna 2001. aastal sõlmitud teenuslepingu tähtaeg saabus 30. novembril 2022. Ühtlasi määrati linnavolikogu otsusega uueks järelevalve tegijaks alates 1. detsembrist 2022 Tallinna keskkonna- ja kommunaalamet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles