VALIMISSTUUDIO Poliitiku laiskus: hektar rohumaad restoranilõuna eest (2)

Copy
Riigikogu valimistel kandideerivad keskkonnaminister Madis Kallas (SDE) ja riigikogu liige Heiki Hepner (Isamaa) väitlesid Postimehe «Valimisstuudios» keskkonna teemadel.
Riigikogu valimistel kandideerivad keskkonnaminister Madis Kallas (SDE) ja riigikogu liige Heiki Hepner (Isamaa) väitlesid Postimehe «Valimisstuudios» keskkonna teemadel. Foto: Sander Ilvest

Postimehe «Valimis­stuudios» lahati kolmapäeval teravaid kesk­konnateemasid. Sotside ja Isamaa keskkonnaküsimusi avavad valimisprogrammid mõjusid kohati üllatavalt sarnaselt, kuid esimesed tulid pikka aega ühis­konnas tüliõunaks kujunenud raiemahu vähendamisel välja konkreetse arvuga.

Tähtsaimaks keskkonnateemaks on maailmas tõusnud kliima soojenemine, millega seoses on kohustusi võtnud ka Eesti. Kuid erinevalt 20 Euroopa riigist pole meil seni vastu võetud kliimaseadust, mille abil ettevõtted ja elanikud mõistaksid selgemalt oma rolli rohepöördeks vajalike muudatuste elluviimisel.

Keskkonnaminister Madis Kallase (SDE) kinnitusel seisab erakond kindlalt selle eest, et kliimaseadus lähiaastatel tuleks. «Ka õiguskantsler viitas teisipäeval, et seadusruum ei ole valmis sammudeks, mida on vaja teha kliimaeesmärkide saavutamiseks,»​ lausus ta ja lisas, et sotside programmis on kliimaseaduse järel teise punktina seaduse elluviimiseks teadlastest koosneva kliimanõukogu loomine.

Miks Isamaa kliimaseaduse oma programmist välja jättis? «Kõik teemad ei mahu valmisprogrammi,» lausus riigikogu liige Heiki Hepner (Isamaa), kelle sõnul on kliimaseadus küll oluline, ent mitte kõige olulisem – esmalt on vaja vastu võtta kliimaeesmärgid aastaks 2050. Hepner avaldas lootust, et see juhtub juba praeguse parlamendikoosseisu ajal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles