IKKA VEEL RIVIS ⟩ Vasakpartei esitas valimisteks kandidaatide nimekirja (1)

Postimees
Copy

Valimisteenistusele käis neljapäeval kandidaatide nimekirja esitamas ka Eestimaa Ühendatud Vasakpartei.

Eestimaa Ühendatud Vasakpartei on kommunistliku partei järeltulija, kellel äriregistri andmetel praegu 503 liiget. Postimees kirjutas aasta alguses, et möödunud aastal toimus partei liikmeskonna seas suur kahanemine.

Erakonda astus 18 inimest ja selle nimekirjast kustutati 1267 inimest. Niivõrd suur liikmete arvu vähenemine oli seotud sellega, et kohtu määratud partei juhatuse asendusliige Julia Lindvall arvas erakonna liikmete seast välja 1195 inimest.

ERR kajastas eelmisel nädalal, et vasakpartei heitis tulevasteks valimisteks ühte liikumisega KOOS. Viimane on venemeelne liikumine, mis korraldas oktoobris ka Tallinnas meeleavalduse.

Riigikogu valimistel osaleti ka 2019. aastal, kui esitati registreerimiseks kaks nimekirja. Vabariigi Valimiskomisjon registreeris viimasena esitatud, 11 kandidaadiga nimekirja. Nimekiri sai kokku 510 häält ning valimiskünnist ei ületanud.

Valimistele kandidaatide esitamise tähtaeg kukub 19. jaanuaril kell 18 ning 24-ks jaanuariks registreerib valimiskomisjon nõuetele vastavad kandidaadid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles