Eesti õhuruumis võib näha tavapärasest rohkem liitlaste helikoptereid

BNS
Copy
Suurbritannia helikopter Chinook oli Ämaris meediapäeval, kus lisaks briti kopterile olid ka teised alliannsi liitlased oma hävitajatega.
Suurbritannia helikopter Chinook oli Ämaris meediapäeval, kus lisaks briti kopterile olid ka teised alliannsi liitlased oma hävitajatega. Foto: Kermo Benrot

Eesti õhuruumis teevad veebruari lõpuni lende, sealhulgas madallende Ämari lennubaasis paiknevad Ühendkuningriiki õhuväe helikopterid Chinook.

Madallendude korral toimuvad need mitte madalamal kui 30 meetrit, teatas kaitseväe peastaabi pressiesindaja neljapäeval. Üldjuhul püütakse asustatud alasid vältida, kuid helikoptereid võib näha ka erinevate linnade ja asulate piirkonnas. Lennutegevus toimub üle terve Eesti, eesmärgiga treenida ja toetada meie kaitseväelasi ning siin paiknevaid liitlasüksusi.

Helikopterid Chinook saabusid Eestisse kuningliku õhuväe baasist Odihamist ja viibivad siin Ühendkuningriigiga eelmise aasta novembris allkirjastatud kokkuleppe raames kuni veebruari lõpuni. Kopterite saabumine on osa Ühendkuningriigi panusest Eesti kaitseplaani toetamiseks.

Chinook tüüpi helikoptereid kasutatakse eelkõige üksuste ja varustuse transpordiks, kuid nende relvastuses on ka 7.62 miilimeetrise kaliibriga kuulipildujad M134 ja M60D.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles