Elektrita on veel 7500 klienti

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Elektrikatkestus.
Elektrikatkestus. Foto: Sander Ilvest

Täna üle Eesti liikunud väga intensiivse lumesaju järel on kõige rohkem elektrikatkestusi Harju-, Rapla- ja Pärnumaal. Päeva jooksul on elektrivarustus taastatud 21 300 kliendil, õhtuse seisuga on vooluta veel ca 7500 klienti. Katkestuste likvideerimisega tegelevad rikkebrigaadid ööpäevaringselt, teatas Elektrilevi.

Raske lumesaju tõttu on palju puid ja oksi murdunud ning põhjustanud ulatuslikke elektrikatkestusi üle kogu Mandri-Eesti. Brigaadid tegelevad elektrivarustuse taastamisega alates varahommikust. Lõunast, kui lumesadu lõppes, alustati ka ülelende droonidega, mis kiirendas rikete kaardistamist.

«Täna tegeles rikete likvideerimisega kokku 52 brigaadi ja homseks liiguvad appi veel lisabrigaadid Saaremaalt. Töid tehakse ööpäevaringselt,» ütles Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Raske lumi on tekitanud eriti palju rikkekohti ning see teeb nende likvideerimise aeganõudvaks. «Oleme enamus rikkeid kaardistanud ning täna õhtuste prognooside kohaselt saame elektriühenduse taastada Järvamaal hiljemalt reede õhtuks, kuid teistes maakondades läheb veel viimaste rikete lahendamisega aega kuni laupäeva õhtuni,» sõnas Härm

Elektrilevi palub kõigil elektrikatkestustest teada anda rakenduse MARU kaudu. See võimaldab elektririkete korral kiiret infovahetust kliendi ja Elektrilevi vahel.

Jooksvat infot katkestuste arvu ja piirkondade kohta saab jälgida Elektrilevi katkestuste kaardilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles