NÄDALA PERSOON ⟩ Mirjam Mõttus: Me siin Lõuna-Eestis oleme ellujääjad (6)

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Eesti Rahvusringhäälingu ajakirjanik Mirjam Mõttus Võrus Karja tänava otsas jäätunud Tamula järve kaldal. Sel tänaval asus ta esimene elukoht, kui ta nooruses Põlvast suurde linna Võrru kolis.
Eesti Rahvusringhäälingu ajakirjanik Mirjam Mõttus Võrus Karja tänava otsas jäätunud Tamula järve kaldal. Sel tänaval asus ta esimene elukoht, kui ta nooruses Põlvast suurde linna Võrru kolis. Foto: Margus Ansu

Ei ole Eesti telepildis neid, pole vist kogu Eesti meediamaastikulgi, kes oleks viimastel aastatel andnud pealinna tähtsate ninade ja rääkivate peade kõrval tavalistele lihtsatele inimestele nii palju häält, nagu seda on teinud Mirjam Mõttus (36), Eesti Rahvusringhäälingu Põlva- ja Võrumaa korrespondent. Tema kaks hooaega tehtud «Siin me oleme» on kujunenud Eesti päriselu märgiliseks dokumentaalseks jäädvustuseks.

Mõttuse ühe töötoaga kontor Võrus asub kesklinnas Katariina kiriku vastas. Kontori kolmanda korruse aknaist paistab noolsirgelt kaugusse viiv Tallinna maantee, mida mööda on loendamatu arv Lõuna-Eesti inimesi võtnud ette teekonna loodetavalt helgema tuleviku poole. Kas Mõttust ei ahvatle pealinna võimalused, seda enam, et ta on visa tööga perifeerias end juba piisavalt tõestanud, kogu Eestis nähtavaks ja tuntuks teinud?

Kas rahvusringhääling teid siin Tallinnast kaugel mõnikord ära ei unusta?

Ei. Kogu maailma meedias, olgu BBCs või CNNis, on kohalikud uudised järjest kõrgemas hinnas. Need toovad unikaalsust, midagi uut ja senikuulmatut. Seda, et keegi mind ära unustaks, ei juhtu. Kuigi on ka päevi – ja see on tore –, mil saab hinge tõmmata. (Naerab.)

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles