FOTOD ⟩ Kohus võttis Lasnamäelt leitud Irina tapmises kahtlustatava mehe vahi alla (1)

Copy
Irina tapmises kahtlustatav mees
Irina tapmises kahtlustatav mees Foto: Konstantin Sednev

Esmaspäeval kadunuks jäänud ning seejärel tühermaalt surnuna leitud Irina tapmises kahtlustatav mees oli täna kohtu ees. Prokuratuur taotles kinniste kohtuuste taga 28-aastase Dmitri vahistamist ning Harju maakohus rahuldas selle. 

Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Kelly Kruusimägi ütles ajakirjanikele, et kohus võttis tapmises kahtlustatava 28-aastase mehe vahi alla kaheks kuuks ja seda aega saab vajaduse järgi prokuratuuri taotlusel pikendada kuni kuue kuuni. Kahtlustatava nime prokuratuur praegu ei avalikusta.

Mehe vahistamistaotluse arutamise istung kestis üle tunni. Kruusimäe sõnul kestis istung nii kaua seetõttu, et inimene peab teadma, mille eest ta vahi alla võetakse. «Seda tuli talle selgitada ja tal on õigus ka oma seisukoht öelda. Ta eriti vastu ei vaielnud,» sõnas prokurör.

Kruusimäe sõnul tunnistas mees, et ta on naise tapmisega seotud. «Menetlus ei ole paraku nii kaugel, et me saaks selle kohta midagi täpsemalt öelda. Mis oli tapmise motiiv, selle selgitab välja edasine kriminaalmenetlus,» ütles Kruusimägi.

Prokuratuuril ei ole praegu infot, mis annaks alust kahtlustada, et teoga võiks olla seotud veel inimesi. Prokuratuur ei kommenteeri, kas tapmine leidis aset samas kohas Lasnamäel tühermaal, kust surnukeha leiti. «Saan teile öelda, et praeguseks hetkeks ei ole selle kuriteo puhul viiteid alkoholi tarvitamisele,» lausus prokurör.

Kruusimäe sõnul on kahtlustatav mingil määral ka varem vägivaldse käitumisega politsei huviorbiiti sattunud, kuid praegu tal kehtivaid kriminaalkaristusi ei ole. Küsimusele, kas teda on karistatud röövi eest, vastas prokurör, et seda ei saa ta kommenteerida, küll aga on rööv iseenesest seotud vägivallaelementidega. Mees on kandnud vanglakaristust, aga millal, seda Kruusimägi ei öelnud. Ta täpsustas, et see oli rohkem kui viis aastat tagasi.

«Väga kahju, et taas on üks naine vägivallakuriteo tagajärjel elu kaotanud,» sõnas Kruusimägi.

Politseinikud pidasid 28-aastase mehe kolmapäeval Tallinnas Lasnamäel kinni, kuna oli alust kahtlustada teda teisipäeva öösel surnuna leitud Irina tapmises. Teadaolevalt polnud Irina ja kahtlusalune teineteisele võõrad. 

Sama ütles täna pärast mehe vahi alla võtmist ka Kruusimägi, kasutades väljendit «nad ei olnud teineteise jaoks võõrad», kuid ei täpsustanud, mil moel nad teineteist tundsid.

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo isikuvastaste kuritegude talituse juht Hisko Vares kinnitas, et ligi ööpäeva kestnud uurimise tulemusel peeti tapmises kahtlustatav kinni.

«Mõistsime üsna pea pärast Irina kadumise teate laekumist, et naine võib olla sattunud kuriteo ohvriks. Politseinikud tegid alates teisipäeva õhtust pingsalt tööd, püstitades uurimisversioone ning tuvastades võimalikku kahtlustatavat. Selleks töötati läbi videokaamerate salvestisi ja koguti infot. Kolmapäeva õhtuks oli meil kogutud piisavalt tõendeid, et tapmises kahtlustada 28-aastast kohalikku meest, kelle me kohe ka kinni pidasime,» kirjeldas Vares.

«Uurimine on algusjärgus ja mees ei ole veel ütlusi andnud, mistõttu on vara rääkida võimalikust motiivist, praeguse info järgi ei olnud tegemist siiski juhusliku ohvriga ning teistele inimestele oht puudus,» ütles Vares.

Irina leiti Lasnamäel tühermaalt.
Irina leiti Lasnamäel tühermaalt. Foto: Taavi Sepp

Irina kadus esmaspäeva õhtul, kui ta lõpetas tööpäeva, kuid ei jõudnud pärast seda koju. Lähedased andsid tema kadumisest politseile teada teisipäeva õhtul ning politsei asus Irina kadumisega seotud asjaolusid selgitama.

Politseinikud leidsid Irina surnukeha ja tema auto samal ööl Lasnamäelt Narva maantee kõrvalt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles