Tervishoiutöötajate tunnitasu tõuseb (3)

Tiina Laura Kimmel
, ajakirjanik
Copy
Lääne-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Arkadi Popov.
Lääne-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Arkadi Popov. Foto: Eero Vabamägi

Tervishoiutöötajate tunnitasu alammäär tõuseb eile sõlmitud kollektiivlepingu järgi alates 1. aprillist 20 protsenti ja tuleva aasta 1. aprillist veel kümme protsenti.

Õed ja tervishoiu tugispetsialistid hakkavad saama veel sel aastal peaaegu 11 eurot ja hooldustöötajad seitse eurot tunnis ning eriõed ja ämmaemandad tuleva aasta aprillist 12 eurot ja 45 senti tunnis. Läbirääkimised kestsid terve aasta ja sekkuma pidi ka riiklik lepitaja.

Tervishoiutöötajate kutseliidu presidendi Ulvi Tasase sõnul on saavutatud kokkulepe ülitähtis. Praegu pole olukord haiglates kiita, sest isegi osa voodikohti on ära kaotatud põhjusel, et õdesid pole kuskilt võtta. Sama probleem on teiste tervishoiutöötajatega, näiteks radioloogiatehnikute, bioanalüütikutega jt.

«Miinimum, mida loodame, on see, et need, kes kavatsesid tervishoiust lahkuda, siiski oma ameti juurde jäävad,» ütles Tasane. «Ja et need mitu tuhat õde, kes on lõpetanud tervishoiu kõrgkooli, tuleksid tervishoidu tagasi – või vähemalt osa neist. Selles valguses on tunnitasu alamäära tõstmine väga-väga oluline.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles