FOTO Ostukeskus peaks parkla löökaukude eest hoiatamiseks sildid välja panema

Postimees
Copy
Patrull käis eile hommikul Ülemiste Keskuse parklas löökauku mõõtmas
Patrull käis eile hommikul Ülemiste Keskuse parklas löökauku mõõtmas Foto: Erakogu

Reedel võis Ülemiste keskuse parklas märgata löökauku mõõtvat politseipatrulli: kuna suure ostukeskuse parklas hoiatavaid märke polnud, jääb autojuhi kahjude hüvitamine tõenäoliselt keskuse kanda. 

«Juhul, kui teel on löökauk ja keegi lõhub seetõttu oma sõiduki, siis hüvitise saamiseks tasub sündmuskohale kutsuda politseipatrull, kes fikseerib augu mõõtmed, auto vigastused ja selle, kas väljas on löökaugu kohta hoiatav liiklusmärk,» tuletas Põhja prefektuuri kriminalistikatalituse juht Elari Haugas meelde. «Pärast seda on kahjusaajal õigus pöörduda tee omaniku poole kahju hüvitamiseks.»

Löökaukude tekitatud kahju hüvitab kaskokindlustus, aga kui sõidukil kaskokindlustus puudub, siis tuleb nõue esitada teeomanikule.

Tavaliselt ei vabane teeomanik vastutusest, kui on üksnes paigaldatud ebatasasest teest hoiatav liiklusmärk, selgitas Tarbija portaal mõni aasta tagasi.

Teeomanik peab tõendama, et löökaugust oli võimalik ohutult mööda sõita või et sõidukijuht põhjustas endale kahju valesti valitud sõidukiirusese tõttu.

Kohtud on leidnud, et sõidukijuhid ei saa paigaldatud liiklusmärgist järeldada, et märgistatud «ebatasane tee» tähendab löökauku teel, millest ei tohi läbi sõita. Kohtute hinnangul saab sõiduki juht eeldada, et teel saab sõiduautoga ohutult liigelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles