Tanel Kiik ei toeta kanepi legaliseerimist: «Olen nii endise terviseministri kui kodanikuna sellele vastu!» (1)

Ingrid Landeiro
, ajakirjanik
Copy
Tanel Kiik.
Tanel Kiik. Foto: Jaan Vanaaseme

Tallinna abilinnapea Tanel Kiik (KE) kritiseeris ühismeedia postituses reforminoorte seisukohta, et uimastina tuntud kanepi võiks legaliseerida. 

Kiige sõnul on kanepikampaania puhul tegemist katsega uusi valijarühmi hõivata või lihtsalt mõtlematu tegevusega. «Kriitilises julgeolekuolukorras ja rekordilise hinnatõusu ajal on igatahes jabur hakata pidama debatti kanepi legaliseerimise üle. Olen nii endise terviseministri kui kodanikuna sellele vastu!»

Abilinnapea hinnangul on siinkohal ka puudulik koalitsioonileping, mis ei sisalda tervisevaldkonna peatükki. «Kui reforminoortel on siiras mure, et Eestis tarbitakse liiga palju alkoholi ja ohtlikke narkootikume (mis on tõsi), siis lahenduseks ei ole kanepi legaliseerimine, vaid lisaraha suunamine alkoholismi ja narkomaania vastasele ennetustööle. Selles valdkonnas pole paraku praeguselt valitsuselt midagi kuulda olnud,» sõnas Kiik postituses. 

Postimees kirjutas täna, et reforminoored tulid teisipäeval sotsiaalmeedias erakonna märgi all välja mõttega legaliseerida kanep. 

Reforminoori juhtiv Doris Lisett Rudnevs väitis, et kanepi legaliseerimise seisukoht on Reformierakonna noortekogu programmis (erakonna omast eraldiseisev) olnud juba aastaid.

Rudnevs lisas, et Reforminoored pole arvamusel, et tegu on praegu kõige tähtsama teemaga ühiskonnas. «Aga praegune reguleerimata turg on viinud olukorrani, kus tarbija ei saa kindel olla kanepi kvaliteedis ega turvalisuses,» selgitas Rudnevs.

«Reguleeritud turul oleks terviseriskidest teadlikul täiskasvanul võimalik ise otsustada ja kontrollitud kanepit oma vastutusel tarbida – sarnaselt alkoholi ja tubakaga, mis on laialdaselt levinud ja täisealistele rangete piiranguteta. Koos legaliseerimisega näeme ka suurt rolli uimastisõltuvuse ennetusel ja rehabilitatsioonil. Kanepi müümisest saadav maksutulu tuleks just sinna suunata.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles