Linnavalitsuse liikmed pole Estonia juurdeehitise suhtes ühel meelel (3)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Eskiisi järgi võtaks Rahvusooper Estonia juurdeehitis enda alla ka tüki Tammsaare pargist.
Eskiisi järgi võtaks Rahvusooper Estonia juurdeehitis enda alla ka tüki Tammsaare pargist. Foto: QP Arhitektid OÜ/rahvusooper Estonia

Kui Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart (KE) on otsesõnu Rahvusooper Estonia juurdeehitise vastu, siis linnaplaneerimise valdkonda juhtiv abilinnapea Madle Lippus (SDE) räägib vajadusest kõik põhjalikult läbi arutada.

Rahvusooper Estonia juurdeehitise võimalikkust arutatakse seetõttu, et riigikogu kultuurikomisjon eraldas Estoniale 60 miljonit eurot, uue ooperimaja ehituse maksumus oleks praeguste hindade juures suurusjärgus 300 miljonit. Nii selgitas Lippus eile linnavolikogus ooperimaja juurdeehituse küsimust. «Septembris pandi kokku Estonia teatri ja Tallinna linna ühiskomisjon eesmärgiga põhjalikumalt analüüsida ja aru saada, kas on üldse võimalik täita seda riigi pandud ülesannet sinna see juurdeehitis teha. Teemade ring on väga lai. Seal on kultuuripoliitilised, muinsuskaitselised, linnaehituslikud ja keskkonnakaitselised teemad,» rääkis Lippus.

«Kuna riigikogu kultuurikomisjoni eraldatud raha on 60 miljonit eurot ja uus hoone maksaks praeguste hindade juures suurusjärgus 300 miljonit, siis hetkel keskendutakse arutamisele, kas mingil moel on võimalik sinna juurdeehitis rajada. Selle kohta on erinevaid arvamusi, linnavalitsus oma seisukohta praegu kujundanud ei ole,» kinnitas Lippus.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles