Põhja-Korea mõistis hukka USA otsuse saata Ukrainasse tanke (2)

Copy
Kim Yo-jong.
Kim Yo-jong. Foto: 朝鮮通信社/Scanpix

Põhja-Korea mõistis reedel hukka USA otsuse saata Ukrainasse tanke, edastas riiklik meedia.

Põhja-Korea kritiseeris Washingtoni otsust varustada Ukrainat tankidega ja väitis, et USA «laiendab sellega edasi volitatud sõda» Venemaa hävitamiseks.

Venemaa on koos Hiinaga üks väheseid Põhja-Korea rahvusvahelisi sõpru ja on mitmeid kordi režiimi toetanud.

Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni mõjuvõimas õde Kim Yo-jong süüdistas reede hilisõhtul avaldatud teadaandes Ukraina kriisis Washingtoni ja nimetas Kiievile tankide saatmist «punase joone edasiseks ületamiseks».

«Selle kõige taga varitseb USA pahaendeline kavatsus realiseerida oma hegemooniline eesmärk laiendada veelgi Venemaa hävitamise nimel sõda,» ütles Kim.

«Washington on siin peakurjategija. Pyongyang seisab alati samas kaevikus Venemaa inimestega,» kinnitas naine.

«Maailm oleks praegu helgem, turvalisem ja rahulikum, kui Ühendriike poleks olnud,» toonitas Kim.

Valge Maja teatas eelmisel nädalal, et Põhja-Korea tarnis relvi Vene erasõjafirmale Wagner, mille vastu USA karmistas sanktsioone.

«Wagner otsib üle terve maailma relvamüüjaid, et toetada oma sõjaoperatsioone Ukrainas,» ütles Valge Maja riikliku julgeoleku kõneisik John Kirby.

«Me võime kinnitada, et Põhja-Korea on viinud läbi esimese relvatarne Wagnerile, kes selle varustuse eest maksis,» ütles Kirby.

Kirby andmetel kulutab Vene ametlikest kaitseasutustest lahus seisev Wagner, millel on juhtroll Bahmuti ründamisel Ukrainas, iga kuu üle saja miljoni dollari oma Ukraina operatsioonideks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles