Kallase vastulause Helmele: EKRE edastab väga selgelt Kremli jutupunkte (58)

Nele Kullerkupp
, ajakirjanik
Copy
Kaja Kallas ja Martin Helme.
Kaja Kallas ja Martin Helme. Foto: Mihkel Maripuu

Peaministri ja Reformierakonna juhi Kaja Kallase sõnul positsioneerib Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) end avalikult Ukraina toetamise vastu. «See on kahjulik Ukrainale, aga ka Eesti enda julgeolekule, sest kui Ukraina kaotab, annab see Venemaa agressiivsetele ambitsioonidele ainult hoogu juurde,» selgitab Kallas põhjust, miks valitsus on seni nii jõuliselt Ukrainale abi osutanud.

EKRE juht Martin Helme kritiseeris möödunud laupäeval Postimehele antud intervjuus Kallase juhitud valitsuse tegevust Kiievi toetamisel. Helme hinnangul on sellega mindud üle piiri, kuna aina enam annab tunda valus tõsiasi, et abi antakse Eesti inimeste heaolu arvelt.

«Ukraina aitamine meie silmis ei tähenda seda, et ujutame Eesti üle immigrantidega. Tegelikult Ukraina aitamine ei ole võimalik, kui Ukraina jookseb inimestest tühjaks. Selleks, et Ukrainat aidata, ei pea Eestisse vastu võtma sadat tuhandet või enamat inimest. See on üks väga põhimõtteline vahe meil teistega. Ja teiseks peaks Ukraina aitamine olema ka meile jõukohane,» selgitas Helme EKRE seisukohti.

Kommentaarid (58)
Copy
Tagasi üles