Narva volinikud umbusaldavad revisjonikomisjoni juhti

BNS
Copy
Deniss Lartšenko
Deniss Lartšenko Foto: Sander Ilvest

Narva linnavolikogu kaheksa saadikut esitasid umbusaldusavalduse revisjonikomisjoni esimehe Denis Lartšenko suhtes, kes ei ole nende väitel täitnud volikogu ülesannet kontrollida linnavalitsuse seaduslikkust ja tulemuslikkust osaühinguga FocusIT lepingute sõlmimisel.

Volikogu valis Lartšenko revisjonikomisjoni esimeheks mullu 24. novembril. Samal istungil valis volikogu komisjoni aseesimeheks Anton Nikolajevi. «Pärast revisjonikomisjoni uue esimehe valimist pole revisjonikomisjoni koosolekuid toimunud ning sellest tulenevalt on täitmata Narva linnavolikogu 2022. aasta 26. mai otsusega revisjonikomisjonile antud ülesanne. Samuti pole revisjonikomisjon andnud linnavolikogule kinnitamiseks oma 2023. aasta tööplaani,» kirjutasid umbusaldajad.

Narva linnavolikogu revisjonikomisjoni eelmine aseesimees Aleksei Mägi leidis mullu 11. oktoobril linnavalitsusele esitatud revisjoniaktis, et Narva linnavalitsus on lepingud osaühinguga FocusIT sõlminud riigihangete seaduse sätteid eirates.

Narva linnavalitsuse dokumendiregistri andmetel on Narva linnakantselei ja Narva linnavalitsus viimase aasta jooksul sõlminud ettevõtjaga FocusIT OÜ-ga vähemalt kolm lepingut Narva linnavalitsuse tööprotsesside analüüsimiseks ning kaardistamiseks.

«Sisuliselt on riigihanget korraldamata ühe ettevõtjaga sõlmitud lepinguid maksumusega vähemalt 57 840 eurot ilma käibemaksuta ja 69 408 eurot koos käibemaksuga,» märkis Mägi koostatud revisjoniaktis.

Veel leidis Mägi, et 2021. aasta 16. juunil linnasekretäri Üllar Kaljuste sõlmitud hankelepingu ja 2022. aasta 24. märtsil linnapea Katri Raik sõlmitud töövõtulepingu puhul on tulemuslikkus saavutamata.

Linnapea Katri Raik vastas mullu sügisel revisjonikomisjoni aseesimehele, et lepingute sõlmimiseks ei ole korraldatud riigihanget, kuna võetud kohustuste mahud on alla riigihangete seaduses sätestatud piirmäärade.

«Nimetatud ettevõte on valitud lepingupartneriks seetõttu, et tulenevalt varasemast ajast nendega riigihanke tulemusel sõlmitud lepingu täitmisest on neil olemas vajalik ülevaade linnavalitsuse IT- süsteemidest,» vastas Raik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles