Vene õigeusu kirik korraldab Tallinnas kremlimeelsetega vahetult enne valimisi palvuse (9)

Anastasiya Tido
, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
Aivo Petersoni liikumine Koos tellis aasta algul Moskva Patriarhaadi Õigeusu Kirikult poliitilise maiguga rahupalvuse Aleksander Nevski katedraalis, samal ajal pidi toimuma poliitiline aktsioon Riigikogu kõrval.  Moskva Patriarhaadi Õigeusu Kirik siiski loobus "rahupalvusest" ning teatas avalduses, et neist oli saanud "poliitilise provokatsiooni ohver".
Aivo Petersoni liikumine Koos tellis aasta algul Moskva Patriarhaadi Õigeusu Kirikult poliitilise maiguga rahupalvuse Aleksander Nevski katedraalis, samal ajal pidi toimuma poliitiline aktsioon Riigikogu kõrval. Moskva Patriarhaadi Õigeusu Kirik siiski loobus "rahupalvusest" ning teatas avalduses, et neist oli saanud "poliitilise provokatsiooni ohver". Foto: Postimees

Kremlimeelse liikumise «Koos» sotsiaalmeedias reklaamitakse, et Venemaa Ukrainasse tungimise aastapäeva eel korraldatakse koos metropoliit Eugeniga Toompeal Aleksandr Nevski katedraalis palvus. Teisipäeval aga teatas Moskva patriarhaadi Eesti õigeusu kirik, et nad tühistavad 22. veebruarile kavandatud palvuse: pressiteates seisab, et kirik on langenud liikumise Koos «poliitilise provokatsiooni ohvriks» ning kindlasti ei soovi osaleda poliitikas.

22. veebruaril, kaks nädalat enne riigikogu valimisi, korraldab liikumine Koos Toompeal poliitilise aktsiooni väidetavalt koos Moskva patriarhaadi Eesti õigeusu kirikuga.

Aivo Petersoni venekeelsest postitusest Telegramis nähtub, et kõik huvilised on oodatud osa võtma «üldrahvalikust palvusest, mis toimub Aleksander Nevski õigeusu katedraalis Tallinnas Toompeal. Jumalateenistuse peab Tallinna ja kogu Eesti metropoliit, Eesti õigeusu kiriku pealik Eugeni.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles