Ossinovski: metropoliit peab poliitilisest koostööst loobuma või tuleks tühistada tema elamisluba (5)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Jevgeni Ossinovski.
Jevgeni Ossinovski. Foto: Remo Tõnismäe

Tallinna linnavolikogu esimees Jevgeni Ossinovski (SDE) kommenteeris Vene õigeusu kiriku ja liikumise «Koos» ühist aktsiooni, märkides, et metropoliit Eugeni peab nüüd kas koostööst loobuma või tuleks siseministeeriumil tühistada tema elamisluba. 

Venemaa Ukrainasse tungimise aastapäeva eel korraldab metropoliit Eugeni Toompeal Aleksandr Nevski katedraalis palvuse: palvetatakse koos kremlimeelse liikumisega «Koos», mis osaleb parlamendivalimistel koos Eestimaa Ühendatud Vasakparteiga (EÜV), kirjutab Rus.Postimees.

«Loomulikult on see ropp silmakirjalikkus olukorras, kus Moskva patriarhaat ja selle pea Kirill isiklikult õigustavad agressiooni ja tapmist Ukrainas. Teha seda poliitiliste kandidaatidega, kes kordavad usinasti Kremli jutupunkte Ukraina sõja teemal, on kinnituseks tegelikust hoiakust,» usub Ossinovski. 

Selles olukorras on Eesti riigil poliitiku silmis kaks võimalust: «Esimene, metropoliit Eugeni peab loobuma sellest poliitilisest aktsioonist, et ka teoga kinnitada oma varasemaid väiteid, et ta on väljaspool parteipoliitikat.» Samas väidab metropoliit, et koostöös pole kokku lepitudki ning kampaaniaüritusest ei teadnud ta midagi. «No olgu, nüüd on tema tähelepanu sellele pööratud ja viga võimalik parandada,» sõnas Ossinovski.

«Teine võimalus on siseministeeriumil tühistada tema elamisluba ja paluda viisakalt lahkuda. Eesti riik on juba varasemalt informeerinud lugupeetud metropoliiti, et me ei tolereeri agressorriigi valitsusega läbipõimunud kiriku poliitilist aktiivsust Eestis. Sellest joonest on ta minu meelest üle astunud,» leiab volikogu esimees. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles