Läänemets: kutsume metropoliidi vestlusele, ta ei tohi sekkuda Eesti poliitikasse (14)

rus.postimees.ee
Copy
Siseminister Lauri Läänemets
Siseminister Lauri Läänemets Foto: Arvo Meeks

Siseminister Lauri Läänemets (SDE) teatas vastuseks Rus.Postimehe loole, et metropoliit Eugeni kutsutakse vestlusele, kuivõrd ta ei tohi Eesti poliitikasse sekkuda. 

Sotsiaalmeedias reklaamitu järgi korraldab metropoliit Eugeni sõja aastapäeva eel Aleksandr Nevski katedraalis palvuse, kus palvetatakse koos kremlimeelse liikumisega «Koos», mis osaleb parlamendivalimistel koos Eestimaa Ühendatud Vasakparteiga (EÜV).

«Meie seisukoht on alati olnud selline: kiriku igasugune poliitiline tegevus Eestis on lubamatu, kirik ja poliitika peavad olema teineteisest lahus. Kui see toimub, siis see tuleb viivitamatult lõpetada,» sõnas minister.

Eriti lubamatu on tema sõnul see, kui poliitikasse sekkuv tegelane on agressorriigi kodanik ja võib mõjutada seega oma järgijaid: «Antud juhul, kui on olemas video, kus metropoliit esineb koos poliitilise liikumise esindajatega, on see kohatu. Eriti veel vahetult enne valimisi.»

Läänemetsa kirjeldusel on Eesti Ühendatud Vasakerakond võrdlemisi marginaalne poliitiline jõud ning ministeerium ka mõistab, miks liikmed aktsioonis osalevad: «Nad soovivad läbi provokatsiooni saada tähelepanu ja toetust. Siseministeerium kutsub metropoliit Eugeni otsekohe vestlusele ja teavitab teda, et ta peab kohe lõpetama poliitilised aktsioonid.»

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles