GALERII ⟩ Karis andis kaitseväe juhatajale üle kindrali auastme tunnused (1)

BNS
Copy

President Alar Karis andis neljapäeval kell 13 Kadriorus kaitseväe juhatajale Martin Heremile üle kindrali auastme tunnused.

President Alar Karis allkirjastas 24. jaanuaril käskkirja, millega andis kindralleitnant Martin Heremile kindrali sõjaväelise auastme.

«Kindral Herem on ääretult sihikindlalt tegelenud Eesti kaitsevõime edendamisega, ta on olnud mulle riigikaitse kõrgeima juhina usaldusväärseks ja ausaks sõjalise nõuande andjaks,» ütles president Alar Karis. «Olukorras, kus Eesti julgeoleku tagamiseks on riigikaitse kiire arendamine hädavajalik, on Herem keskendunud just sellele, mis aitab meil tegelikult sõda ära hoida ja vajadusel sõda võita.»

Riigipea tõstis esile kaitseväe juhataja tööd kaitseväes uue relvastuse kasutusele võtmisel, reservväe valmiduse suurendamisel, sealhulgas reservõppekogunemistega, ning piirkondliku sõjalise koostöö tihendamisel. Samuti on kindral Heremi juhtimisel tagatud NATO liitlasüksuste vastuvõtmine ning nende valmisolek kriisi korral võidelda koos Eesti üksustega.

«Minu jaoks on väga oluline ka see, et kindral Herem on alati leidnud aega ja energiat selleks, et selgitada Eesti inimestele arusaadavalt ning inimlikult praeguse julgeolekukriisi, sõjalise riigikaitse arenguvajaduste ja kaitseväe tegevusega seonduvat,» lisas Karis.

Herem on kaitseväe juhataja alates 5. detsembrist 2018.

Kaitseväeteenistuse seaduse järgi annab ohvitseri auastmeid president kaitseväe juhataja ettepanekul, kaitseväe juhataja auastme puhul kaitseministri ettepanekul.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles