Riigisaladusi avalikustanud mees mõisteti kohtus süüdi (2)

BNS
Copy
Salastatud dokumendid. Pilt on illustratiivne.
Salastatud dokumendid. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Pärnu maakohus mõistis teisipäeval tingimisi vangi mehe, keda süüdistati lisaks laskemoona ebaseaduslikule käitlemisele ka riigisaladuse ja salastatud välisteabe avalikustamises.

Kohus tunnistas Riho Rahusalu süüdi karistusseadustiku paragrahvide järgi, mis käsitlevad riigisaladuse ja salastatud välisteabe avalikustamist, suures koguses laskemoona ebaseaduslikku käitlemist ning sõjalise otstarbega relvade oluliste osade või laskemoona suures koguses ebaseaduslikus käitlemist.

Kohus karistas Rahusalu kuritegude eest kokku viieaastase vangistusega sama pika katseajaga. Karistusest läheb maha kaks päeva, mil mees oli 2021. aasta 27.-28. detsembril kahtlustatavana kinni peetud.

Kaitsepolitsei leidis 2021. aasta 27. detsembril läbiotsimisel erinevatest kohtadest hulga piiratud käibega kaitseväe dokumente ja andmekandjaid kaitseväe tegevust puudutavate andmetega. Lisaks leidis kaitsepolitsei läbiotsimisel neli miinipildujamiini süütekapslit, kolm padrunit ja ligi 40 pauk- ja laskekõlbmatut padrunit.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles