Haigekassa nimevahetuse eelnõusse sattus kaks müstilist punkti

Copy
Muudatusettepanekud sotsiaalkomisjonis FOTO: Mihkel Maripuu
Muudatusettepanekud sotsiaalkomisjonis FOTO: Mihkel Maripuu Foto: Mihkel Maripuu

Haigekassa nimevahetus tervisekassaks on riigikogus hooga käima läinud, kuid kummalisel kombel oli sattunud eelnõu algsesse varianti kaks punkti, mis polnud kuidagi seotud nimevahetusega ja mille sinna sattumise kohta ei osanud keegi midagi kosta.

Riigikogu sotsiaalkomisjon algatas 10. jaanuaril eelnõu SE 772, millega nimetatakse haigekassa ümber tervisekassaks. Kaks päeva hiljem andis sotsiaalkomisjoni esimees Helmen Kütt (SDE) eelnõu riigikogu juhatusele üle. Siis aga avastasid sotsiaalkomisjoni liikmed, et eelnõusse on sisse lipsanud kaks punkti, mis seal olema ei peaks. Komisjon võttis eelnõu uueks arutamiseks tagasi. Samuti libisesid neist muudatustest toona üle ka ministeeriumi ja haigekassa esindajad, kes eelnõu kava parlamendisaadikutele esitlesid ning aitasid Kütil eelnõud ette valmistada.

Nimelt oli sinna sattunud kaks punkti, mis ei ole kuidagi seotud nimevahetusega. Viies punkt oleks andnud haigekassale võimaluse hankida erandkorras riigieelarve raha eest riiklikult olulisi ravimeid rahvatervise kaitse eesmärgil ja vastutava ministri ettepanekul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles