Lille Kodu endised töötajad mõisteti laste kehalises väärkohtlemises süüdi

Virumaa Teataja
Copy
Lille Kodu endised töötajad Anu Aleksejev ja Liina Ots-Lass eile kohtus.
Lille Kodu endised töötajad Anu Aleksejev ja Liina Ots-Lass eile kohtus. Foto: Marianne Loorents

Viru maakohus tunnistas eile Rakvere kohtumajas toimunud istungil ASi Hoolekandeteenused Lille Kodu endised tegevusjuhendajad Anu Aleksejevi, Liina Ots-Lassi ja Kätlin Männiku süüdi kehalises väärkohtlemises ning määras neile tingimisi vanglakaristuse.

Rakvere kohtumajja saabus eile kolmest süüdimõistetust kaks. Tumedates riietes Aleksejev ja Ots-Lass varjasid oma nägu lisaks näomaskile kätega ja üks neist värises silmanähtavalt. Männik kasutas oma õigust kohtuotsuse teatavaks tegemisele mitte ilmuda. Kuigi Aleksejevi kaitsja taotles kohtuotsuse väljakuulutamise kinniseks muutmist, ei pidanud kohus taotlust põhjendatuks ja jättis selle rahuldamata.

Aleksejevile mõistis kohus ühe aasta ja kuue kuu pikkuse tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga. Ots-Lassile mõistis kohus karistuseks kuus kuud tingimisi vangistust ühe aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga. Männiku karistuseks kujunes üks aasta ja kolm kuud tingimisi vangistust kahe aasta pikkuse katseajaga. Karistus viiakse täide, kui süüdi tunnistatud isikud panevad katseajal toime uue tahtliku kuriteo. Igalt kohtualuselt nõuti menetluskulude katteks 1109 eurot sunniraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles