Eesti suursaadik Montenegros Raul Toomas andis üle volikirja

Postimees
Copy
Raul Toomas andis üle volikirja
Raul Toomas andis üle volikirja Foto: Välisministeerium

Eesti suursaadik Montenegros Raul Toomas andis täna, 2. veebruaril üle volikirja Montenegro presidendile Milo Đukanovićile.

Volikirja üleandmise tseremooniale järgnenud vestluses keskendusid suursaadik ja president kahe riigi suhetele ning olukorrale Ukrainas. Eesti oli esimene riik, kellega Montenegro sõlmis iseseisvumise järel 2006. aastal diplomaatilised suhted. Suursaadik väljendas Eesti püsivat toetust Montenegro teekonnale Euroopa Liitu.

Montenegro on välisministeeriumi teatel teinud ära suure töö ja on ühtlasi eeskujuks teistele kandidaatriikidele joondumisel ELi ühise välis- ja julgeolekupoliitikaga, sealhulgas Venemaale jätkuva agressiooni tõttu kehtestatud sanktsioonidega. «Montenegro on samuti Eesti hea ja samameelne liitlane NATOs.»

«Eesti ja Montenegro suhted on iga aastaga muutunud üha mitmekülgsemaks, seda eriti turismi, e-valitsemise, digitaliseerimise ja küberkaitse valdkondades,» märkis suursaadik.

Venemaa sõda Ukrainas arutades nõustusid Toomas ja Đukanović, et Ukrainat tuleb toetada seni, kuni Venemaa sõja lõpetab, ning Venemaa peab vastutama agressiooni ja sõjakuritegude eest Ukrainas.

Suursaadik Raul Toomas on sündinud 11. märtsil 1983. aastal. Ta on lõpetanud Tallinna pedagoogikaülikooli haldusjuhtimise eriala ja omandanud magistrikraadi Tallinna ülikoolis politoloogias. Raul Toomas töötab välisministeeriumis alates 2005. aastast. Ta on töötanud erinevatel ametikohtadel välisministeeriumis, Eesti saatkonnas Budapestis ja Prahas ning Eesti alalises esinduses Euroopa Liidu juures Brüsselis. Aastail 2014–2017 töötas Raul Toomas nõunikuna Kiievi saatkonna ja Bukaresti saatkonna esinduskontoris Chisinaus, aastail 2018–2019 nõunikuna välisministeeriumi Ida-Euroopa ja Kesk-Aasia büroos ning 2019–2022 poliitika planeerimise osakonnas. Suursaadik Raul Toomas on alates 2022. aastast suursaadikuna akrediteeritud ka Põhja-Makedoonias ja Ungaris ning resideerib Ungaris Budapestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles