Pirital hakkas sõitma Merivälja koolibuss

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Merivälja koolibuss.
Merivälja koolibuss. Foto: Pirita linnaosavalitsus

Merivälja Kooli õpilased saavad kahe kuu jooksul kooli sõita tasuta koolibussiga.

Pilootprojektina avatud koolibussiliin töötab 1. veebruarist kuni 21. aprillini. Kolmapäeva

hommikul kell 7.25 alustasid Padriku peatusest üheaegselt sõitu kaks koolibussi. Merivälja Kooli õpilastele mõeldud koolibussi teenust pakub Vilandert OÜ, millel on pikaajaline kogemus nii Tallinna kui Harjumaa lasteaia- ja koolilaste vedude osas ning mille väikebussid sobivad Mähe piirkonna kitsastele sõiduteedele.

«Koolibussi projekt võimaldab meil kergendada Merivälja Kooli õpilaste vanemate koormust laste kooli viimisel ja koju toomisel ning aidata ühtlasi kaasa ka autoliikluse vähendamisele Mähe piirkonnas. Mul oli täna hommikul väga hea meel näha, et nõudlus koolibussi järele on suur,» ütles Pirita linnaosa vanem Kaido Saarniit.

Merivälja Koolis toimunud lastevanemate infokoosoleku tulemusena otsustati koostöös kooliõpilaste vanematega bussi tagasiliikumise kellaaegade osas läbi viia kolmepäevane testperiood 1.-3. veebruarini, mille raames sõidab koolibuss tagasi neljal erineval kellaajal:

kell 12.00, 13.00, 14.00 ja 15.00. Tagasiteel viib lapsi koolist koju üks väikebuss, kuhu mahub kuni 19 õpilast.

«Kolmepäevase testperioodi jooksul jälgime me busside täituvust iga kellaaja kohta ning peale testperioodi korrigeerime bussi tagasisõidu kellaaegu vastavalt suurima täituvusega aegadele,» selgitas Saarniit.

Merivälja Kooli direktori Greta Henrikssoni sõnul andis juba esimene koolibussi pilootprojekti päev kinnituse, et autosid oli kooli ümber liikumas ja peatumas oluliselt vähem, kui varem ning õpilased jõudsid õigeks ajaks kooli. Ta lisas, et kuigi pea pooled Merivälja Kooli õpilased kasutavad sügiseti ja kevadeti kooli ja koju liiklemiseks ka jalgrattaid, siis talvisel ajal on Padriku, Mähe ning Pärnamäe piirkonnas elavate laste vanemad toonud oma lapsi kooli siiski autodega. «Koolitee on seetõttu turvalisem kõikidele liiklejatele – jalgsi liiklejad on rohkem märgatud, vanematel on võimalik lisaringi tegemata tööle sõita ning õpilased saavad rahulikult hilinemata koolipäeva alustada,» märkis Henriksson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles