VIDEO ⟩ Tagaajamine Saaremaal: politsei eest põgenenud roolijoodik lõpetas kraavis (3)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Tagaajamine lõppes roolijoodikule kraavis.
Tagaajamine lõppes roolijoodikule kraavis. Foto: PPA pardakaamera video

Nädala algul pidas politsei Saaremaal Leisi kandis kinni peatumismärguannet eiranud alkoholijoobes autojuhi. Kohus otsustas teda karistada peaaegu 600 tunni üldkasuliku tööga ning samuti jäi ta viieks kuuks juhiloast ilma. 

Pühapäeval, 29. jaanuaril pärast kella 23 sai Kuressaare politseipatrull teate, et 26-aastane alkoholi tarvitanud mees kavatseb kodunt autoga sõitma minna.

Kirjeldatud sõidukit külateel märganud patrull andis vilkuritega peatumismärguande, mida juht eiras. Jälitamine kestis metsavahelisel käänulisel teel mõne minuti, kuni korrakaitsjate eest põgenev mees sõitis kraavi.

Politseinikud pidasid juhi sundi kasutades kinni ja said kontrollides kinnitust, et ta on kriminaalses alkoholijoobes.

Kuressaare politseijaoskonna menetlusgrupi juhi Priit Sepa sõnul on alkoholijoobes mootorsõiduki juhtimine äärmiselt ohtlik nii juhile endale kui ka teistele inimestele ning selline juht tuleb viivitamatult liiklusest kõrvaldada.

«Ka sel pühapäeva ööl püüdis patrull joobes autojuhi kinni pidada, et ta ei saaks ennast ega teisi ohustada, ent mees eiras politsei peatumismärguannet ja pidas vajalikuks operatiivsõiduki eest ära kihutada. Tagaajamine metsa vahel sai üsna kiiresti lõpu, kui juht kaotas auto üle kontrolli ja maandus kraavis. Kui see sõit oleks toimunud asulas või suurema liiklusega maanteel, võinuks sel olla väga kurvad tagajärjed,» tõdes Sepp.

Lääne ringkonnaprokuratuuri prokuröri Hanna Variku sõnul peeti mees jaanuaris joobes juhtimise eest kinni juba teist korda. «Lisaks pühapäevasele sündmusele tabas politsei ta autoroolist ka 13. jaanuari õhtul, kui ta oli enda sõnul joonud üle seitsme purgi õlut. Alkoholijoobes auto juhtimine on vastutustundetu ja asetab ohtu nii juhi kui ka kõik teised liiklejad. Nüüd tuleb tal loobuda juhtimisõigusest ja pühendada kaks aastat oma elust, et käia regulaarselt kriminaalhooldaja juures, alluda käitumiskontrollile, läbida sotsiaalprogramm ja teha üldsuse hüvanguks tööd,» ütles Varik.

Lisaks karistas kohus meest 2022. aasta jaanuaris toimunud kehalise väärkohtlemise eest.

Kohus karistas 26-aastast meest nende kolme juhtumi eest 595 tunni üldkasuliku tööga, võttis temalt viieks kuuks juhtimisõiguse, kohustas teda osalema kriminaalhooldaja valitud sotsiaalprogrammis ja alluma kahe aasta jooksul käitumiskontrollile. Kui süüdimõistetu nende kohustustega toime ei tule, saab kohus talle mõistetud üldkasuliku töö pöörata ka reaalseks vangistuseks.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles