President Karis kultuurisõbra tunnustusüritusel: «Kuidas see mulle tagasi toob?» asendub mõtlemisega «Kuidas see meid edasi viib?»

Postimees
Copy
President Alar Karis kultuurisõbra tunnustusüritusel.
President Alar Karis kultuurisõbra tunnustusüritusel. Foto: Rauno Liivand/Kultuuriministeerium

President Alar Karis rõhutas kultuurisõbra tunnustusüritust avades ühiskondliku vastutuse kasvu tähtsust ning üha suuremat mõistmist, kuidas kultuur ja majandus on põimunud.

«Kultuur on Eesti vundament. Kultuuris kajastub meie olemus, meie mõtteviis ja elutunnetus. See hoiab meid koos ja loob meie identiteedi. Ja identiteet on eriti oluline just keerulistel aegadel, nagu praegune aeg kindlasti on,» rõhutas president Karis.

«Ma näen üha enam ühiskondlikku vastutust. Ma näen üha enam neid ettevõtjaid, kes mõtlevad laiemalt ja kes saavad panustada ühiskonda enam kui vaid oma ettevõtte tegevuse kaudu. Üha enam asendub mõtlemine «kuidas see mulle tagasi toob», mõtlemisega „kuidas see meid edasi viib»,» lausus riigipea. Ta tänas ettevõtjaid panuse eest Eesti riiki, majandusse ja kultuuri.

Kultuuri ja majanduse põimumise mõistmine on riigipea sõnul innustanud ettevõtjaid panustama kultuuri, sest kultuuri kaudu on Eesti veel rohkem nähtav. «Kultuuri kaudu paistab Eesti suurem. Kultuuri kaudu parandame oma elukeskkonda tervikuna. Sest millises keskkonnas me ise tahaksime elada või millist külastada? Ennekõike rikka ja omanäolise kultuuri ning ilusa loodusega keskkondades,» sõnas Vabariigi President.

President Karis nentis, et Eesti suhteliselt madal maksukoormus võrreldes muu Euroopaga annab ettevõtjatele vastutuse ja vabad käed, mida oma rahaga teha.

Kultuuriministeerium tunnustab kultuurisõbra tiitliga valdkonda panustanud organisatsioone ja isikuid. Tänavu pälvisid kultuurisõbra tunnustused ettevõtja ja Narva Vaba Lava suurtoetaja Toomas Suurvärav, ettevõte UG Investments ning rahvusvahelise haardega metseen Peeter Wesik. Aasta kultuurkorraldaja tiitliga pärjati Eesti Rahvamajade Ühingu juht Ülle Välimäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles