Elektrilevi vahetab tänavu Hiiumaal välja 12 kilomeetrit elektriliine (1)

BNS
Copy
Elektriliinid talvel.
Elektriliinid talvel. Foto: Elmo Riig/Sakala

Elektrilevi juht Mihkel Härm ütles neljapäeval Kärdlas Hiiumaa valla ja päästeameti esindajatega kohtudes, et Elektrilevi vahetab saarel elektri varustuskindluse parandamiseks välja 12 kilomeetrit elektriliine.

Härmi sõnul on Elektrilevil tänavu plaanis välja vahetada Männamaa-Käina ning Kärdla-Värssu vahelised keskpinge liinid, kokku 12 kilomeetrit elektriliine. Tööd maksavad ligi üks miljon eurot. Lisaks uuendatakse 11 alajaama.

«Kuna liinide vahetus ei lähe nii kiirelt, kui kliendid ootavad, tuleb meil olukorra parandamiseks ka liinikoridore laiendada,» rääkis Härm. Seni on Elektrilevi hoidnud keskpinge liinikoridore võsast ja metsast puhtana kuue kuni kümne meetri laiuselt, aga lubatud on raiuda kahekümne meetri laiuselt. Laiem liinikoridor tagab selle, et vähem puid langeb elektriliinidele.

Elektrilevil on kavas jätkata õhuliinide maasse viimist või paljasjuhtmelised liinid asendada kaetud liinidega. Härmi sõnul oli lumetorm Birgiti ajal suurimaks probleemiks liinidele murdunud puud ja oksad. Palju oli ka puid, mis polnud murdunud vaid lumeraskuse all elektriliinidele kaardunud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles